blog

De interieurtrends voor 2021

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en we zijn al druk bezig met speculeren over wat voor moois het komende jaar ons allemaal zal brengen. In 2020 zijn we gaan beseffen hoe belangrijk ons huis eigenlijk is en hoe fijn het is als we ons daar op onze plek voelen. Voor 2021 zijn er een hele hoop voorspellingen gedaan wat betreft interieurtrends. In het artikel hieronder sommen we er een paar voor je op.

Is het tijd geworden voor een nieuw interieur en wil je je woonkamer eens flink aanpakken? Check dan even de nieuwe trends van dit jaar! Wil je je woning nog net even wat specialer in laten richten of wil je een persoonlijke touch aan je interieur geven? Neem dan contact op met Anselm Oome; meubelmaker nabij Breda. Hier kun je je interieur volledig op smaak en op maat laten maken.

Warmte

Als je denkt aan kleuren en materialen, gaan we flink de warme kant op. Wat betreft kleuren zul je veel bruintinten, terracotta en oud roze tegenkomen. Deze kleuren stralen warmte uit en heten je direct welkom in je huis.

We gaan een beetje terug naar de jaren 50 en 60, want de grafische vormen op het behang en de gordijnstoffen raken weer helemaal in. Ook behang zelf raakt weer helemaal in en het is dan ook helemaal niet zo’n gek idee om voor, bijvoorbeeld, een accentmuur met een druk geprint behang te kiezen.

Meubels

Ook het bekleden van de meubels is het beste in de warme kleuren die we hierboven noemden. De meubels worden bekleed met zachte, aaibare stoffen, zoals rib en velours, zo kun je helemaal wegduiken in die nieuwe, warme bank. Wat betreft de vorm kies je het beste voor ronde en organische vormen met niet al te harde hoeken. Ga voor een ronde, donkere, houten tafel en dan weet je zeker dat je goed zit dit jaar. Materialen als hout en rotan zorgen namelijk voor een warme sfeer en zijn dit jaar enorm in.

Accessoires

2021 is het jaar van de planten. Weg met al die rare stenen, metalen, of kunststoffen beeldjes en accessoires. Zet gewoon een hoop planten in je woonkamer! Kies dan ook niet voor de kleine plantjes, maar pak lekker groots uit. Ga voor planten die je woonruimte echt opvullen en die een statement maken in je woonkamer. Zo maak je pas indruk op gasten.