blog

Hoe kies je een goede TV meubel?

Een fatsoenlijke TV kopen is één ding. Het kiezen van een perfecte meubel voor het is een ander. Hier zijn enkele factoren om te overwegen bij het kiezen van een

De aard en de grootte van de kamer

De TV-meubel moet passen bij het decor en de stijl van de kamer waarin hij zal worden geplaatst. Als het bijvoorbeeld vanuit de woonkamer wordt bekeken, moet de stijl overeenkomen met de kleuren die passen bij het meubilair in de woonkamer. Als de kamer een moderne high-tech stijl heeft, dan is een glazen of metalen TV-standaard voldoende. Aan de andere kant gaan houten stands goed samen met de traditionele kamerinrichting en -instellingen. De grootte van de kamer moet ook worden overwogen. Dit zal u helpen om te bepalen of u een hoek-tv-meubel of een draaibare tv-meubel nodig heeft.

De grootte en de sterkte van de standaard

Televisiemetingen verschillen sterk van TV-standaardmetingen. Dit kan de keuze van een goede meubel een hele klus zijn, omdat het kopen van een verkeerde maat leidt tot een “vierkante pen in een rond gat” situatie. De standaard moet in de eerste plaats geschikt zijn voor uw flatscreen-tv en deze stevig ondersteunen.

Er moet ook ruimte zijn voor andere componenten zoals een dvd-speler, stroomkabels en spelcomputers. Als het gaat om de hoogte van de standaard, moet het midden van het TV scherm zich op ooghoogte bevinden terwijl u zit. Het kopen van een te hoge of te lage meubel is een zelfvernietigende logica, omdat het de kijkhoek zal verstoren. Voer zelf de metingen uit met behulp van een meetlint of raadpleeg de fabrikant van uw TV in geval van twijfel.

Kenmerken van de standaard

Er zijn stands met compartimenten voor meerdere AV-componenten en andere elektronische gadgets die de tv-kijkervaring accentueren. Er zijn andere met geavanceerde kabelmanagementsystemen die de ruimte netjes en georganiseerd laten lijken door HDMI-kabels en andere kabels uit het zicht te houden. Een compartiment voor TV-kabels, gameconsoles en meer is ook te vinden in diverse andere stands. Sommige hebben gadgets die oververhitting van de verschillende AV-componenten verminderen.