blog

Hoe kun je jouw openhaard mooi stylen?

Als jij het geluk hebt dat je een mooie haard in jouw huis hebt, is het natuurlijk heel leuk om deze haard mooi te decoreren. Hij hoeft nog niet eens aan te staan, of hij maakt je huis al warmer. Een open haard in huis brengt sfeer en letterlijk én figuurlijk warmte in jouw interieur. Wij geven je hier wat tips, zodat jij met de styling van jouw open haard aan de slag kunt gaan!

Brandhout als accessoire

Haardhout van Golden Flame is eigenlijk bedoeld om een vuurtje te stoken, maar je kunt het ook op een decoratieve manier gebruiken. Stapel wat hout onder de openhaard, of eromheen voor een gezellig effect. Je kunt dit hout gewoon laten liggen, of je gebruikt het wanneer je de kachel aanzet en legt er daarna weer nieuwe blokken weg. Het is maar net wat jij handiger vindt.

Spiegels

Hoewel spiegels vaak voor praktische doeleinden gebruikt worden, kun je zo ook ophangen aan de muur. Dit ziet er luxe uit en het zorgt voor een ruimtelijker effect in de kamer. Wanneer je hem tegenover een groot raam ophangt, wordt het licht weerkaatst, waardoor de ruimte optisch nog groter wordt door al het licht wat weerkaatst wordt door de spiegel.

Leuke spulletjes op de rand van de schouw

Het wegzetten van accessoires op de rand van de schouw is een gemakkelijke en leuke manier om de open haard te stylen. Denk aan leuke kaarsen, een mooie vaas of fotolijstjes met leuke kiekjes. Let er wel op dat je het niet te vol zet. En probeer niet alles in het midden te zetten, maar plaats de accessoires eens recht of links. Dit zorgt voor een leuk effect.

Focus jezelf niet alleen op de schouw zelf

Het opfleuren van de open haard door de rand van de schouw te stylen is één manier om de open haard te stylen, maar je kunt er nog veel meer! Maak daarom gebruik van een grotere ruimte om de open haard heen. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed voor de haard. Een vloerkleed maakt het gezellig en extra warm op de koudere dagen.