blog

Hoe woonkamer sfeervol verlichten?

Vooral in deze tijden is het zeer belangrijk om je eigen huis zo sfeervol mogelijk te maken. Misschien denk je nu meteen aan leuke plantjes of decoratieve kussentjes, maar lampen zijn ook zeer grote sfeerbepalers. Wij geven je in dit blog meer informatie over hoe je leuk kunt spelen met licht om meer sfeer in je woonkamer te creƫren.

Profiteer van daglicht

Tijdens de lange zomerdagen raden we je aan om maximaal te profiteren van het daglicht. Zet deuren en ramen open en laat al het daglicht binnenkomen. Het fijnste en warmste licht blijft gewoon van de zon. Kortom, zorg ervoor dat kasten of gordijnen niet het zonlicht blokkeren en dat je dan alsnog in een donkere kille woonkamer zit.

Maak een lichtplan

Het nadeel van daglicht is dat je gelimiteerd bent op de plekken van ramen en deuren. Het voordeel van lampen is dan juist weer dat je ze vaak op je eigen gewenste plekken kunt plaatsen. Het is natuurlijk niet nodig om je gehele woonkamer een baken van licht te laten zijn. Om dit voorkomen raden we je aan om een lichtplan te maken. Dit is een zeer eenvoudige schets waarop je aangeeft waarop meubels staan en waar je graag lampen wilt plaatsen. Zorg ervoor dat de belangrijkste onderdelen van je woonkamer worden uitgelicht en zorg ervoor dat hier een leuke speling in zit.

Basisverlichting

Het makkelijkste is om eerst te beginnen met de basisverlichting. Denk hierbij aan lampen die je aan het plafond hangt om de gehele kamer te verlichten. Let goed op dat er grote verschillen zitten in het type lamp wat je ophangt. Hiermee bedoelen we niet alleen het verschil in licht wat een led lamp en halogeen lamp geeft, maar ook het verschil in een Calex led lamp en Osram led lamp. Iedere type lamp is uniek en dat geeft weer mogelijkheden.

Accentverlichting

Heb je een vaste plek in je woonkamer waar je graag werkt of leest? Een extra lamp op die plek is dan wel gewenst. Houdt hier ook rekening mee met je schets van je lichtplan. Door simpelweg een bureaulamp of bijzet lamp te plaatsen zorg je er al voor dat je altijd op deze plek kunt blijven werken. Maar accentverlichting hoeft niet altijd functioneel te zijn. Denk hierbij ook aan een schilderij of mooie kast uitlichten.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is er niet voor bedoeld om de kamer lichter te maken, maar vooral om veel sfeer te geven. Met dit soort verlichting kun je je creativiteit helemaal los laten gaan. Wij geven je als belangrijkste tip mee om vooral veel inspiratie op te doen van afbeeldingen, want er zijn nog tal van mogelijkheden waarschijnlijk waar je niet direct aan denkt. Met sfeerverlichting kun je een onderscheidende plek maken waar vrienden en familie graag komen.

Hopelijk hebben we je meer informatie kunnen geven over hoe jij je woonkamer sfeervoller kunt verlichten. Wij willen je veel succes wensen.