blog

Is er bij je ingebroken? Dit is wat je moet doen!

Als er bi je is ingebroken voel je je direct heel onveilig in je huis en weet je natuurlijk niet waar je moet beginnen. Het is logisch dat je niet direct weet wat je moet doen, maar toch is het wel fijn om dit te weten. In dit blog lees je dan ook welke stappen jij moet ondernemen wanneer er bij je is ingebroken.

Deze stappen moet je volgen wanneer er bij jou is ingebroken

Wanneer er bij je is ingebroken is het natuurlijk belangrijk dat je actie onderneemt en het hier niet bij laat. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen. Onderstaand wordt stap voor stap uitgelegd wat je het beste kan doen.

Stap 1:  De eerste stap die je natuurlijk moet nemen is het bellen van de politie. Je kan aan de telefoon vertellen dat je slachtoffer bent van woninginbraak en dat je graag wilt dat er een agent langskomt die je verder kan helpen. Uiteraard moet je zo min mogelijk spullen aanraken zodat de politie goed hun werk kan doen en jij hier niks hebt verschoven of aangeraakt.

Stap 2: Wanneer je aan het wachten bent kan je natuurlijk wel vast kijken waar de inbrekers allemaal zijn geweest en wat ze eigenlijk precies hebben meegenomen. Uiteraard moet je niet gaan opruimen of spullen gaan aanraken maar je kan er wel overheen kijken. Op deze manier kan je opschrijven wat er precies is meegenomen. Zo neem je in ieder geval al wat werkt uit handen en hoeft het allemaal niet zo lang te duren.

Stap 3: Wanneer de politie is langs geweest en alles mag opgeruimd en gemaakt worden, kan je de slotenmaker bellen. Wanneer je namelijk de deur goed hebt afgesloten kan het zijn dat deur kapot is gemaakt door de inbreker. Je wilt natuurlijk dat dit herstelt wordt en daarom heb je een slotenmaker nodig die dit kan maken voor jou. Zo kunnen alle sloten vervangen worden, zodat er niet opnieuw ingebroken wordt.

Stap 4: Wanneer je een beetje bent bijgekomen kan je de volgende dag contact opnemen met de politie om een rapport te krijgen van je aangifte. Wanneer je namelijk een claim indient bij je verzekering heb je hier een rapport voor nodig. Houdt er rekening mee dat je aangeeft welke spullen er allemaal mee zijn genomen en natuurlijk ook de kosten van de slotenmaker.