blog

Je huis ergonomisch maken doe je zo

Kan jouw woning wel wat extra ergonomisch gemak gebruiken? Lees dan gauw verder. In dit artikel vind je unieke inspiratie en tips om jouw woning ergonomischer te maken. Zo geniet je van net wat meer gemak en comfort in jouw eigen woning.

Rubberen wieltjes voor meubels

Maak het jezelf wat gemakkelijker door nooit meer stoelen te hoeven tillen of tafels te hoeven duwen in het huis. Wanneer je een stoel nodig hebt, kun je deze gewoon laten rollen. Je kunt online rubberen wielen bestellen bij Wielenoutlet en deze rubberen wieltjes onder tafels, stoelen en ander meubilair monteren. Je kunt de meubels dan gewoon met een licht duwtje bewegen. Het tillen van zware meubels is verleden tijd! Jouw rug zal je hier extra dankbaar voor zijn.

Installeer een traplift

Een andere manier voor meer ergonomisch gemak in huis, is het aan te raden om een traplift te installeren. Op deze manier ontzie je jouw knieën en gewrichten in jouw benen. Een traplift kan eenvoudig geïnstalleerd worden en zijn tegenwoordig extra stijlvol. Kies een traplift dat past bij jouw interieur.

Ondersteuning in de badkamer

Voorkom vervelende valpartijen door ook jouw badkamer extra ergonomisch te maken. Door handige hulpstukken in de badkamer te plaatsen, ben je verzekerd van extra veiligheid en gemak. Ook is het mogelijk om extra zitmeubilair te installeren in de badkamer. Zo is het mogelijk om zittend te douchen of een pauze te nemen tijdens het douchen.

Een goede bureaustoel

Wanneer je vooral thuis werkt en voornamelijk zittend werkt, is een ergonomische bureaustoel cruciaal. Je kunt met de juiste stoel genieten van extra comfort en voorkomt vervelende rugklachten. Wanneer je pijnvrij kunt werken, ben je extra succesvol. Ga op zoek naar de bureaustoel die het beste bij jou past en een goede houding stimuleert.

Sta-op-stoel

Wanneer het je meer moeite kost om in en uit de stoel te komen, kan een ergonomische sta-op-stoel dé oplossing zijn. Deze stoel kan elektrisch bewogen worden. Wanneer je op wilt staan, kantelt de stoel iets naar voren, waardoor het gemakkelijker is om op te staan. Deze stoel kan door middel van een afstandsbediening gecontroleerd worden. Zo is het ook mogelijk om deze stoel extra achterover te laten leunen voor een comfortabele zit.

Wil jij ook wat extra ergonomisch wonen? Maak dan gebruik van de bovenstaande tips en geniet ook thuis van extra gemak.