blog

Sit back, relax and enjoy!

Een goed bankstel maakt je huis af. Kies je voor een 2- of een 3-zitter, een modulaire bank of een grote leren hoekbank? Het aanbod is reuze maar voor je het weet leun je achterover op jouw eigen bankstel. Dit artikel geeft wat meer wooninspiratie en tips voor het inrichten van je eigen huis met een fijn bankstel. Denk daarbij ook aan het materiaal en de prijs.

De keuze is reuze
Als je in een woonwinkel staat zul je al snel zien dat het aanbod enorm is. Van een leuke poef tot een leren hoekbank, alles is mogelijk. Het is maar net wat je zelf leuk vindt.

Houd rekening met de grootte van de ruimte waar de bank in moet komen te staan. Is de ruimte groot genoeg, dan kan je misschien opteren voor een hele grote hoekbank, of twee kleinere bankstellen. Een leuk idee is om een 3-zitter met liggedeelte te combineren met een 2-zitter, en deze tegenover elkaar te plaatsen. Een leuk tafeltje en een warm kleed erbij maken het helemaal af.

Het materiaal
Niet alleen de vorm van het bankstel, ook het materiaal is een keuze die gemaakt moet worden. Ga je voor stof of toch leer? Of wil je een houten bank aan de ene kant van de kamer combineren met een zacht bankstel aan de andere kant van de kamer? Je kan ook kiezen voor een bankstel uit verschillende delen, en elk deel een ander soort materiaal geven. Een gewaagde, maar misschien wel heel leuke keuze.

De prijs
Allicht heb je een bepaald budget waar je rekening mee wilt houden. Een echt lederen bank is vaak iets duurder dan de stoffen variant. Bedenk daarom goed wat je mooi of fijn vindt en kijk of het in je budget past. Een leuke set hoeft helemaal niet duur te zijn!

Er is heel wat keus. Denk goed na welk soort materiaal je wilt ter bankbekleding en houd je budget (als je die hebt) in het oog. Voor je het weet leun je heerlijk achterover op je bank. Sit back, relax and enjoy!