blog

Verhuizen met kinderen, hier moet je aan denken

Verhuizen is op zich al een hele vermoeiende klus, laat staan als je dat met één of meerdere kinderen moet doen. Om je hier een beetje bij te helpen, hebben wij een lijstje met een aantal tips voor je opgesteld.

Gefeliciteerd! Jullie hebben een nieuw huis gevonden. Dan is het zaak om een aantal dingen te regelen. Zo moet je bijvoorbeeld je oude woning verkopen. Het is dan handig om te weten wat je woning waard is. De Huizenbemiddelaar Zundert geeft daarom een gratis waardebepaling van je woning. Zo weet je zeker dat je de goede prijs kunt vragen en kun jij je focussen op de verhuizing en je kinderen.

Timing

Let op het moment waarop je gaat verhuizen. Heb je de kans om bijvoorbeeld in een vakantie te verhuizen? Doe dat dan! Je kind is dan niet bezig met andere zaken zoals toetsen of schooluitjes, waardoor het voor hem ook gewoon allemaal te bevatten blijft.

Vertel het op het juiste moment

Ga je echt een eindje weg verhuizen? Vertelt het je kind dan op tijd. Zo kunnen jullie samen naar nieuwe scholen gaan kijken en kan je kind zich goed voorbereiden op wat er gaat komen. Jullie kunnen samen de buurt verkennen, zo krijgt je kind ook zin in de verhuizing en gaat hij ernaar uitkijken. Laat je kind van tevoren ook al een dagje of een middagje meelopen in de nieuwe klas. Zo kan hij alvast een beetje kennis maken en komen niet alle nieuwe dingen tegelijk op hem afgestormd.

Regel een oppas

Al is het maar voor een paar uurtjes op de dag van de verhuizing, een oppas is onmisbaar. Vraag je oppas om wel bij de verhuizing te blijven, zo maakt je kind toch deel uit van de verhuizing, maar heb jij wel lekker je handen vrij. Jij kunt je dan even lekker focussen op het verhuizen van je spullen en het inrichten van je nieuwe huis.

Laat de kinderen meedenken over hun nieuwe kamer

Het is enorm belangrijk om je kinderen te betrekken bij de verhuizing. Zo kunnen ze zich langzaam voorbereiden op het idee dat ze een nieuw huis krijgen. Door ze bij het proces te betrekken, gaan ze zich al enigszins thuis voelen, waardoor de verhuizing zelf niet zo moeilijk zal zijn. Als ze een kamer hebben, waar ze bijvoorbeeld zelf de kleuren hebben gekozen, voelt dat veel meer als hun eigen kamer.