blog

Vloerbewerking? Schakel een professional in

De vloer bewerken of de vloerbedekking verwijderen is niet voor iedereen weggelegd. Deze klussen hebben namelijk al voor veel vervelende blaren en rugpijn gezorgd tijdens verhuizingen of verbouwingen. Daarom is het aangeraden dit altijd door een professional te laten doen.

Vloerbewerking, zodat je vloer er weer perfect uitziet

Elke vloer heeft een andere bewerking nodig, afhankelijk van de situatie waarin de vloer gebruikt wordt, het materiaal maar ook de look die je wil creëren. Zo zal een vloer in een magazijn niet op dezelfde manier bewerkt worden als die in een moderne en chique woonkamer.

Vloerbewerking heeft veel voordelen. Zo worden de splinters van een houten vloer eraf geschuurd, en wordt een betonvloer weer egaal. Hierna kun je je vloer laten polijsten waardoor deze een natuurlijke glanslaag krijgt. Het laten bewerken van je vloer door een professional is vooral interessant wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe woning koopt, of wanneer je vloer al wat ouder is.

Je vloerbedekking door een professional laten verwijderen

Het verwijderen van vloerbedekking is vaak een zware en vervelende klus die veel tijd in beslag neemt. Helaas moeten we er bijna allemaal wel eens aan geloven tijdens een verbouwing, bij het verlaten van een huurhuis, of na het kopen van een nieuwe woning.

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe vloerbedekking netjes kan worden geplaatst, is het essentieel om de oude volledig te verwijderen, en dus ook alle kleine lijmresten in de hoeken en onder de plinten. Door dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen bespaar je niet alleen veel tijd, maar voorkom je ook frustratie, blaren, en rugpijn.

Verschillende soorten vloerbedekking verwijderen

Bij vloerbedekking denken veel mensen aan tapijt, maar ook natuursteen, beton, linoleum, parket en laminaat vallen onder de term vloerbedekking. Voor elk materiaal worden er andere methodes gebruikt om deze te verwijderen, waardoor het meestal beter is om dit aan een professional over te laten.

Zo zijn er voor het verwijderen van een betonvloer dure apparaten nodig, zoals een diamantzaag en haakse slijper met diamantblad. Die hebben we natuurlijk niet allemaal op zolder liggen. Ook linoleum kan voor problemen zorgen. Het beste is dan ook om deze in stukken te snijden en deze één voor één te verwijderen. Gaat het om een oudere soort, let dan goed op. Deze kunnen namelijk asbest bevatten, waardoor je verplicht bent een professioneel bedrijf in te schakelen. Daarnaast voorkom je door het inschakelen van een professional dat je uit onkunde andere delen van je (nieuwe) woning beschadigt.