blog

Wat is het verschil tussen screens en horren?

Screens en horren zijn beide producten die worden gebruikt om insecten en andere kleine dieren buiten te houden, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de twee.

Het verschil

Screens zijn netwerken van fijne draden die worden gebruikt om te voorkomen dat insecten binnenkomen via ramen en deuren. Ze zijn gemaakt van kunststof of metaal en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd en verwijderd. Screens zijn vooral handig voor het houden van vliegen, muggen en andere kleine insecten buiten, maar kunnen niet worden gebruikt om grotere dieren te weren, zoals katten of vogels.

Horren zijn producten die worden geïnstalleerd op ramen en deuren en die worden gemaakt van fijne draden of gaas. Ze zijn ontworpen om insecten buiten te houden, maar kunnen ook worden gebruikt om grotere dieren te weren, zoals vogels en zelfs katten. Horren zijn gemaakt van steviger materiaal dan screens en zijn meestal moeilijker te verwijderen en te installeren.

Er zijn ook verschillen in de manier waarop screens en horren worden gebruikt. Screens worden meestal geïnstalleerd in ramen en deuren en worden gebruikt om te voorkomen dat insecten binnenkomen. Horren daarentegen worden geïnstalleerd op ramen en deuren en worden gebruikt om insecten en andere dieren buiten te houden.

Zit er verschil in de prijs?

Er is vaak een verschil in prijs tussen screens en horren, hoewel dit verschil kan variëren afhankelijk van de grootte, het materiaal en de kwaliteit van het product. Screens zijn doorgaans goedkoper dan horren, omdat ze gemaakt zijn van fijne draden en gemakkelijker te installeren en te verwijderen zijn. Horren daarentegen zijn gemaakt van steviger materiaal en zijn meestal duurder om te kopen en te installeren. Als je op zoek bent naar een goedkoper product om insecten buiten te houden, kan een scherm een goede optie zijn. Als je echter op zoek bent naar bescherming tegen grotere dieren, kan het de moeite waard zijn om meer te betalen voor een hor. Om het juiste product te vinden kun je Googleen met de zoektermen “screens kopen Groningen” of “horren kopen Groningen“.