blog

Wat is jouw slaapstijl en welk hoofdkussen past daar het beste bij?

Iedere Nederlander heeft een andere slaapstijl. Zo slaapt de één op zijn rug, terwijl de ander liever op zijn zij slaapt. En dan hebben we ook nog de buikslapers. Om ’s nachts goed te slapen in de stijl die jij het meest prettig vindt, moet je het juiste hoofdkussen hebben. Probleem is alleen dat veel mensen hier geen weet van hebben. Hierdoor wordt regelmatig het verkeerde hoofdkussen gekozen en dat zorgt voor een verkeerde houding. Wil je dit voorkomen? Wij vertellen jou in deze tekst welk hoofdkussen het best bij welke slaapstijl past.

Zijslaper
Een groot deel van de inwoners van ons land slaapt op de zij. De één ligt het liefst op links, terwijl de ander beter slaapt op rechts. Ben jij ook een zijslaper? Dan is het belangrijk dat je hier een passend hoofdkussen bij kiest. Wij raden je aan om in dat geval voor een stevig hoofdkussen te gaan. Zo’n kussen is namelijk een stuk dikker dan de meeste andere kussens. Dit is nodig wanneer jij op je zij slaapt. Zonder stevig kussen krijgt jouw hoofd niet voldoende ondersteuning, waardoor deze kan gaan hangen. Dit kan resulteren in nekklachten.

Rugslaper
Als jij op je rug slaapt, is een stevig hoofdkussen niet altijd geschikt. Hierdoor kan jouw hoofd juist hoger komen te liggen dan de rest van jouw lichaam. Dit kan niet alleen nekklachten, maar ook rugklachten veroorzaken. Ben jij een rugslaper? Dan adviseren wij jou om voor een kussen met natuurlijke kromming te kiezen. Waarom juist zo’n kussen? Omdat deze jouw ruggengraat ondersteunt. Hierdoor lig jij altijd in een goede houding wanneer je slaapt en dat voorkomt rug- en nekklachten.

Buikslaper
Kom jij niet in slaap wanneer je op jouw rug of zij ligt? Dan ben je waarschijnlijk een buikslaper. Ook voor deze slapers is het belangrijk om een passend hoofdkussen te kiezen. Een hoog en dik kussen is voor buikslapers niet verstandig. Slaap je toch op zo’n kussen? Dan is de kans groot dat je vroeg of laat te maken krijgt met nek- en/of rugklachten. Als je dit wilt voorkomen, kies je voor een dun en zacht kussen. Dankzij dit hoofdkussen neem je namelijk een natuurlijke houding aan tijdens jouw slaap. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor lichamelijke klachten.

Verschillende slaaphoudingen? Kies voor een latex kussen!
Heb jij geen favoriete slaaphouding? Dan slaap je misschien wel op jouw buik, rug en zij. In dat geval vind je het vast lastig om een passend hoofdkussen te kiezen. Ga je in dat geval voor een stevig en dik kussen, of is een plat en zacht kussen beter? Wanneer je goed wilt slapen en lichaamsklachten wilt voorkomen, raden wij je aan een latex hoofdkussen te kopen. Zo’n kussen is vormvast, waardoor jouw hoofd voortdurend ondersteund wordt. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn voor nek- en/of rugklachten. Latex kussens zijn vooral geschikt voor rug- en zijslapers, maar er zijn ook specifieke latex hoofdkussens voor mensen die voornamelijk op hun buik slapen.