blog

Wat zijn de voordelen van een eigen jacuzzi?

Veel mensen vinden het heerlijk om in de zomer of zelfs in de winter in een warme jacuzzi te springen en lekker te genieten. Het vermindert namelijk stress, het is goed voor de spieren en hart. Naast deze dingen krijg je in dit artikel nog meer voordelen te weten van het hebben van een eigen jacuzzi.

Het is goed voor je bloedsomloop

Doordat je het warm krijgt in een jacuzzi gaat je hartslag omhoog. Dit zorgt vervolgens weer voor een betere bloedsomloop. Je hart werkt sneller en zorgt zo voor meer zuurstof in je aderen waardoor je je beter zult voelen.

Je raakt meer afvalstoffen kwijt

Net als dat je hartslag sneller wordt door het warme water ga je ook meer zweten. En via zweten raak je meer afvalstoffen kwijt. Je zweet ook nog eens meer doordat je poriën meer open gaan staan. Let er wel op dat je niet te lang in de jacuzzi zit. Je moet gehydrateerd blijven omdat je zoveel aan het zweten bent. Drink dus genoeg terwijl je er in zit of blijf er niet lag in zitten.

Je spieren ontspannen

Iets wat warm is zet uit. Dat is zo met lucht en metalen. Maar ook met je spieren. Binnen de fysiotherapie wordt het gebruik van spieren opwarmen om zo beter te behandelen al jaren gebruikt. Het is op sommige plekken ook nog beter dan fysiotherapie doordat het op een grotere schaal werkt (en het is sneller). Je kunt bijvoorbeeld bijna twee uur bij de fysiotherapeut zitten en een half uur tot drie kwartier in een jacuzzi zitten en hetzelfde effect krijgen.

Je vermindert je stress

Een jacuzzi is ook heel fijn wanneer je wat stress kwijt moet door werk, gezeur met familie of gewoon stress in het algemeen. Veel mensen raken ontspannen als ze een langere tijd in een jacuzzi zitten. Het help mentaal ook enorm. Je hoofd wordt leeg gemaakt. De meeste die uit een jacuzzi stappen hebben ook het gevoel dat ze zich scherper, alerter en frisser voelen.

Wil je nou zelf een jacuzzi in huis hebben omdat je niet meer naar de sauna kan gaan? Kijk dan eens naar het ruime aanbod jacuzzi’s van Spa Care Brabant. Let er wel op dat je genoeg onderhoud moet plegen om ziektes als legionella en cellulitis tegen te gaan.