blog

Welke dekbedden zijn geschikt voor lage temperaturen?

In de wintermaanden daalt de temperatuur in ons land regelmatig onder nul. Gelukkig kunnen we het in huis lekker warm maken, waardoor we hier weinig tot geen last van hebben. ’s Nachts laten we de verwarming meestal niet aan, waardoor de temperatuur in huis daalt. Heb jij het hierdoor vaak koud wanneer je slaapt? Ga dan eens op zoek naar een ander dekbed. Mogelijk is jouw huidige dekbed namelijk niet geschikt voor lage temperaturen. Welke dekbedden dit wel zijn? Dat vertellen we jou in deze tekst.

Winterdekbed
Word jij in de wintermaanden regelmatig wakker omdat je het koud hebt? Dan doe je er goed aan een dikker dekbed te kopen. Een winterdekbed biedt in dat geval uitkomst. Grote voordeel van dit dekbed is dat het een stuk dikker is dan de andere dekbedden waar jij uit kunt kiezen. Dit komt doordat een winterdekbed extra vulling bevat. Door deze extra vulling houdt het dekbed jouw lichaamswarmte beter vast. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn voor slapeloze nachten als gevolg van de kou in de wintermaanden.

4 seizoenen dekbed
En winter dekbed is uitermate geschikt om onder te slapen bij lage temperaturen. Toch vindt niet iedereen dit ideaal. Dit komt doordat een winterdekbed uit één laag bestaat. In de winter is dit ideaal, maar in de andere seizoenen is het dekbed vaak té warm om onder te slapen. Gelukkig biedt een 4 seizoenen dekbed ook uitkomst voor lage temperaturen. Doordat dit dekbed uit verschillende lagen bestaat, is hij geschikt voor ieder seizoen. In de wintermaanden koppel je alle lagen aan elkaar, waardoor je een dik dekbed hebt. Hierdoor vat je niet langer kou wanneer je in bed ligt.

Verschillende soorten vullingen
Weet je inmiddels welk soort dekbed jou door de koude dagen heen moet helpen? Dan ben je er nog niet. Nee, want ieder dekbed is namelijk weer verkrijgbaar met verschillende vullingen. Veel mensen kiezen voor een donzen dekbed of een synthetisch dekbed. Een dekbed met dons als vulling houdt de warmte goed vast, wat hem uitermate geschikt om jou door de koude nacht(en) heen te helpen. Syntetische dekbedden zijn ook warm, maar houden de warmte minder goed vast. Zoek je naar een winterdekbed dat echt lekker warmt is? Kies dan voor een dekbed met wol als vulling.

Hoe kies je het juiste dekbed?
Het is jou inmiddels duidelijk dat je nogal wat te kiezen hebt wanneer het aankomt op dekbedden. Hierdoor vind jij het misschien lastig om het beste dekbed voor lage temperaturen te kiezen. Jij moet allereerst voor jezelf vaststellen of je een winterdekbed of 4 seizoenen dekbed wilt. Een winterdekbed gebruik je alleen in de winter, een 4 seizoenen dekbed kun je het hele jaar door gebruiken.

Naast het soort dekbed moet je ook naar de vulling kijken. Bekijk eerst eens welke vulling er in jouw huidige deken zit. Voldoet het dekbed niet aan jouw wensen? Kijk dan eens naar een deken met een ander soort vulling. Focus je hierbij niet alleen op de prijs, maar kijk ook goed naar de voor- en nadelen van de verschillende vullingen. Zodoende slaag jij erin het beste dekbed voor lage temperaturen te vinden.