blog

Dit mag niet ontbreken in de babykamer!

Is er een kleine op komst of ben je gewoon op zoek naar nieuwe inspiratie? Een babykamer inrichten kan soms nog erg lastig zijn. Wij helpen je een eindje op weg!

Begin bij de basis

Iets wat je terugziet in elke babykamer is natuurlijk de commode. Heel handig, voor het opbergen van spulletjes, maar ook voor het verschonen op het werkblad. Doordat je onder andere de luiers opbergt in de commode heb je deze dus gelijk bij de hand tijdens het verschonen, super handig!

Naast de commode mag ook de ledikant uiteraard niet ontbreken. Een wiegje is ook mogelijk, maar omdat je kleine hier waarschijnlijk zeer snel uit is gegroeid adviseren wij een ledikant. Om alle kleertjes neer te hangen is een kast erg handig. Zorg ervoor dat deze stevig is en voldoende ruimte biedt.

Lego

Maak het gezellig

Een nachtlampje is altijd fijn, niet alleen voor je kleine maar ook voor jezelf. Een kind vindt het namelijk vaak niet fijn om helemaal in het donker te liggen, en voor jou is het ideaal wanneer je nog even om de hoek gaat kijken. Een leuke stoel lijkt niet alleen mooi, het is ook praktisch om even bij het ledikantje te zitten of om (borst)voeding te geven. Je kleine moet ook even lekker kunnen spelen en kruipen, leg daarom een groot kleed neer met een zachte ondergrond. Om de wand op te vrolijken zijn fotolijstjes erg leuk, onder andere het geboortekaartje kun je hierin verwerken.

Babykamer

Heerlijk slapen

Om ervoor te zorgen dat je kleine heerlijk doorslaapt mag raambekleding niet ontbreken. Je kan kiezen voor een rolgordijn, maar ook verduisteringsgordijnen zijn ideaal. Deze maken de slaapkamer donker en dempen buitengeluid, waardoor je kleine heerlijk doorslaapt!

Wanneer je begint bij de basis, het vervolgens aanvult met gezellige spulletjes en tot slot zorgt dat je kleine heerlijk door kan slapen heb je je ideale babykamer!