blog

Dit zijn de voordelen van een zwemvijver

Tegenwoordig wordt bij het aanleggen van een zwembad steeds vaker gedacht aan een zwemvijver. Dat is niet zo gek, want een zwemvijver heeft enorm veel voordelen. Welke voordelen dat zijn en wat je daar aan hebt, lees je in het artikel hieronder.

Denk je erover om een zwemvijver aan te leggen? Ga dan eerst eens na wat daar allemaal bij komt kijken en welke bedrijven dit eventueel voor je kunnen doen. Voor de beste kwaliteit kun je je zwemvijver aan laten leggen door Waterwellness.

Beter voor het milieu

In een zwemvijver maak je geen gebruik van chemicaliƫn zoals chloor en dergelijke. Dit is logischerwijs beter voor het milieu. Daarbij wordt het water van een zwemvijver niet verwarmd door een warmtesysteem, maar gewoon door de zon. Een zwemvijver kost dus ook veel minder energie dan een zwembad.

Past mooi in de tuin

Een zwemvijver is heel natuurlijk. Het is een waterelement dat eigenlijk altijd mooi in de tuin past en dat de tuin niet opbreekt, zoals een zwembad wel vaak doet. Een zwemvijver is gevuld met planten en zorgt daarom voor een fijne, rustige aanblik. Je kunt zelfs vissen aan je zwemvijver toevoegen, zo lijkt het net alsof je in een tropisch zwembad rondzwemt.

Minder onderhoud

Een zwemvijver kost aanzienlijk minder onderhoud dan een zwembad. Het enige wat er bij een zwemvijver regelmatig gedaan moet worden is het verwijderen van dood blad, en het verzorgen van de planten en eventueel vissen. Een zwembad moet regelmatig een nieuwe dosis chloor krijgen, gestofzuigd worden en ook moeten de leidingen regelmatig gecheckt worden.