blog

Je leren bankstel als blikvanger

Bankstellen worden van verschillende materialen gemaakt waarvan textiel, leer, hout of een mix van deze materialen, de voornaamste zijn. De ontwerper van zo een bankstel heeft behalve jou zit comfort ook een bepaald beeld van het eind product. Tevens heeft hij een visie hoe zo een bankstel het best tot zijn recht komt, hetgeen hij onder andere in zijn showroom met jou als koper deelt. Indien je bijvoorbeeld bij een

leren bankstellen outlet een zitbank van leer hebt gekocht, kan het voor jou een hele uitdaging zijn om thuis hetzelfde beeld te creëren. Om je daarbij enigszins te helpen, vertel ik je in een vijf stappen hoe je van je leren bankstel een blikvanger maakt.

 Stappenplan

  1. Weet wat het hoofddoel is van je bankstel

Om te weten waarvoor je je bankstel het meest gebruikt, zal je even je leefsituatie moeten evalueren.

– Woon je alleen of met een partner;

– heb je kinderen en of huisdieren;

– staat je bankstel centraal in je woonkamer of is het meer als zithoek geplaatst;

– welk type bankstel heb je;

– mogen je gasten op je bankstel chillen of niet;

Wanneer je deze zaken voor jezelf op een rijtje hebt gezet, weet je of je zitbank de ontmoetngsplek van je gezinsleden is of als het er meer als decoratie bij staat omdat jullie bijvoorbeeld het meest rondom de eettafel de dagelijkse beslommeringen met elkaar bespreken.

  1. Doe inspiratie op

Wanneer je eenmaal doorhebt hoe je bankstel het meest gebruikt wordt, is het tijd dat je inspiratie over de verschillende woonkamerstijlen opdoet. Daartoe kan je websites en magazines over binnenhuisarchitectuur raadplegen of de schowrooms van de leren bankstellen outlet bezoeken. Ook door naar de inrichting van familieleden, vrienden en kennissen te kijken, kan je voor je zelf vaststellen wat je leuk vindt.

  1. Bepaal de ( nieuwe) plek van je bankstel

Met het beeld dat je voor ogen hebt van de nieuwe inrichting van je woonkamer, ga je vervolgens de al dan niet nieuwe plek van je bankstel en de rest van je meubilair bepalen. Dit doe je door een plattegrond van je woonkamer te maken, je meubels op te meten om vervolgens te tekenen waar je ze zal plaatsen. Je kan je bankstel bijvoorbeeld een centrale plaats geven door het te positioneren op een plek tegenover je televisie toestel. Of, het in één van de vier hoeken plaatsen waarbij het meer dienst zal doen als leeshoek of plekje waar je je visite ontvangt voor koffie en gebak ( of een pils).

  1. Ruim je woonkamer op

Je gaat je woonkamer moeten opruimen. Dat is dus de volgende stap. Verwijder alles dat je niet nodig hebt, geef het weg of leg het in je berging. Haal je woonkamer leeg, stofzuig en dweil het en geniet even van deze opgeruimde lege plek in je huis. In dit stadium kan je ook visualiseren hoe je bankstel het zal doen op zijn nieuwe plek en of bij de ingang naar de ruimte voor jezelf nagaan of hetgeen je op papier gezet hebt wel aan je wensen zal voldoen. Richt hierna je woonkamer in naar het nieuw plan dat je gemaakt hebt.

  1. Breng je interieur in overeenstemming met elkaar

Het is best mogelijk dat je bankstel en overige woonkamer qua kleur en stijl je bankstel niet echt met elkaar overeenkomen. Dit probleem los je gemakkelijk op door of sierkussens in de overheersende kleur van je woonkamer op je bankstel te plaatsen, je gordijnen te veranderen of door je accessoires meer in overeenstemming te brengen met je bankstel. Het blijft een kwetsie van kiezen voor wat je zelf leuk vindt, je woonkamer geeft namelijk je eigen persoonlijke voorkeuren weer en hoeft dus absoluut niet te voldoen aan de ideeën van een stijlicoon.

Leren hoekbank in de woonkamer

Voor je eigen leefsituatie ben jij namelijk zelf de beste binnenhuisarchitect.

Met bovenstaande tips lukt het je beslist wel om je zitbank, die je bijvoorbeeld bij een leren bankstel outlet gekocht hebt, tot de blikvanger van je woonkamer te maken. Deel je jou resultaat met ons? Wij stellen dat zeer op prijs.